Realizace u sousedů - Patrickův dřevěný dům v Porýní-Falci, Německo

I když se majitelům v pronajatých bytech dosud dařilo dobře, dospěli k závěru, že existuje rozumnější volba. Proto Patrick a jeho rodina začali hledat kompaktní jednopodlažní dům, který by mohli splácet až do důchodu a poté v něm pohodlně žít dál. Navíc měli další plány, jako je zahradní domek sloužící jako kůlna a přístřešek pro auto.

dřevěný dům Riviera

Další požadavky vedly majitele k objevení modelu RIVIERA. Zatímco cena byla jedním z hlavních kritérií pro nový dům, dalším důležitým faktorem byla také autenticita. Hledali skutečný dřevěný dům, nikoli pouze dřevěnou rámovou konstrukci s deskami přišroubovanými po obou stranách stěn.

Nakonec se rodina rozhodla pro domek RIVIERA, protože splňoval požadovaný rustikální vzhled a měl velkou terasu. Venkovní prostor o rozloze 21 m2 je nyní vybaven několika lehátky, stolem, houpací sítí, grilem a dalšími drobnostmi.

Přizpůsobení domu přání rodiny
 

Model, který vidíte, je na míru upravený, což znamená, že před stavbou byly provedeny určité úpravy půdorysu. Interiér byl upraven zrcadlově, tedy symetricky. Přibyla malá stěna a druhé vchodové dveře, konstrukce byla rozšířena o 50 cm. Všechny tyto změny byly snadno proveditelné a rodina byla se svým výběrem ještě spokojenější.

Nakonec Patrick vybral pro dům několik doplňků, jako jsou podlahové prkna a dřevěná okna s trojitým zasklením.

dřevěný dům Riviera

Když montáž připomíná hru LEGO

Patrick říká, že model postavil s pomocí velkého počtu přátel. Všechny nosníky byly jasně označeny a návod byl snadno pochopitelný, což mu připadalo jako hra LEGO. Jediná část, která se zdála o něco složitější, byla instalace oken, ale tým na to přišel. Jeho rada pro ostatní, kteří uvažují o stavbě svépomocí, zní: vybrat období suchého počasí, aby stavba neprobíhala příliš dlouho - v tomto případě museli přestat a čekat více než týden.

Hodnocení zkušeností s Pineca.cz

dřevěný dům Riviera

Protože proces pořízení, úprav a stavby RIVIERY proběhl tak dobře, rodina měla několik milých slov. "Vždy říkáme těm, kteří si prohlížejí náš dům a zajímají se o Pineca, znovu bychom si vybrali dům RIVIERA a znovu bychom si dům postavili sami. A cítíme se tu jako doma." - Patrick

dřevěný dům Riviera

dřevěný dům Riviera

Neváhejte nás kontaktovat na telefonním čísle +420 775 515 905 nebo napiště email: podpora@pineca.cz

Mgr. Filip Kačer
Jsem autorem článků na webu a vedle tématu dřevostaveb, kterým se zabývám ve svém profesním životě, se ve volném čase věnuji také muzikoterapii a včelaření. Rád vám ukáži svůj vlastní dřevěný domek od Pineca.cz, který jsem si postavil svépomocí. Jako předseda ČSOP v Pacově se angažuji v ochraně přírody.

Přečtěte si také: ⬇️

📌 Realizace našich staveb

📌 Naše realizace: Dřevěná chata ALBI 20m² (5x5,6) 44mm Vůsí u Milevska

📌 Základ montované dřevostavby

📌 Realizace u sousedů - zahradní domek Davea a Ginie na předměstí Londýna

📌 Jak vybrat a postavit zahradní domek svépomocí a bez papírování